2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Balandžio mėnesio Dzeniški TARO patarimai 12 zodiako ženklų

AVINAS (kovo 21 – balandžio 20)
ATSTUMTASIS
Mažas vaikelis stovi kitoje vartų pusėje ir žiūri pro juos. Jis toks mažutis ir taip įsitikinęs, kad pro vartus nepraeis, jog net nepastebi, kad spyna ant vartų nėra užrakinta; visa, ką jam reikia padaryti - atsklęsti ją.
Kiekvieną kartą, kai jaučiamės palikti, atstumti, mus apima panašus bejėgiškumo jausmas, pasijaučiame silpni it tas vaikelis. Nieko nuostabaus, nes šis jausmas įaugęs į mus nuo pat ankstyvos vaikystės. Problema yra ta, jog šis giliai įsišaknijęs jausmas tarsi magnetofono juostelė vis groja ir groja mūsų gyvenime. Dabar turite galimybę tą juostą sustabdyti, liautis kankinus save mintimis apie tai, kad nesate pakankamai geras ir todėl negalite būti priimtas į žaidimą. Suraskite šio jausmo šaknis praeityje, paleiskite įsisenėjusį skaudulį. Ir jūs aiškiai pamatysite, kad vartus galima atidaryti ir tada įvyks tai, ko jūs taip troškote: pateksite į vidų.
Taigi jaučiatės, kad esate atstumtasis. Gerai. Tai yra pereinamasis laikotarpis. Būkite budrus, neleiskite skausmui ir liūdesiui jus užvaldyti. Dabar, kai Dievo daugiau nebėra, kas jus paguos? Jums nereikia paguodos. Žmonija jau subrendo. Būkite vyras, būkite moteris, atsistokite tvirtai ant kojų...
Vienintelis būdas susijungti su egzistencija - ėjimas į vidų, nes ten, centre jūs vis dar susijungę. Jūsų fizinis ryšys su motina buvo nutrauktas. To nutrūkimo jums reikėjo, kad taptumėte individu, tokiu, kokiu jums ir reikia tapti. Tačiau jūsų ryšys su visata nebuvo nutrauktas. Jūsų ryšys su visata yra jūsų sąmonėje. Jūs to nematote, todėl turite eiti gilyn sąmoningai, liudijant, stebint, tik taip atrasite ryšį. Buda yra ryšys!

JAUTIS (balandžio 21 – gegužės 20)
NUO AKIMIRKOS IKI AKIMIRKOS
Šioje kortoje pavaizduotas žmogus eina akmenimis lengvai, nesunkiai, tarsi žaisdamas, bet tuo pačiu metu jis nepraranda pusiausvyros ir išlieka budrus. Už nuolatos sūkuriuojančių vandens bangų matyti pastatų kontūrai, kažkur tolumoje - miestas. Šis žmogus yra turgavietėje, bet tuo pačiu metu ir už jos ribų, jis sugeba išlaikyti pusiausvyrą ir stebėti viską iš šono.
Ši korta pataria mums nesirūpinti kitomis erdvėmis, praeitimi, ateitimi, o būti pasirengusiam dalyvauti, kas vyksta čia ir dabar. Gyvenimas - tai nuostabus vandenynas, kuriame galima smagiai žaisti, jei tik paleisite visas išankstines nuostatas, vertinimus ir prisirišimą prie ilgalaikių planų detalių. Priimkite tai, kas jums duodama, ir tada, kai duodama. Ir nesirūpinkite, jei suklupsite ar net pargriūsite; atsikelkite, nusipurtykite dulkes, pasijuokite ir eikite toliau.
Praeities daugiau nėra, o ateities dar nėra: jos abi be reikalo juda neegzistuojančiomis kryptimis. Viena egzistavo, bet jau nebeegzistuoja, o kita - dar net nepradėjo egzistuoti. Teisingai elgiasi tik tas, kuris gyvena šia akimirka, tas, kurio kryptis yra ši akimirka, tas, kuris visada yra čia ir dabar; ir kur jis bebūtų, jo sąmonė, jo visa esybė yra visiškai susijusi su „čia ir dabar“ realybe. Tai vienintelė kryptis. Tik toks žmogus galės žengti pro aukso vartus.
Dabartis yra aukso vartai.
„Čia ir dabar“ yra aukso vartai.
... Dabartyje įmanoma būti tik neturint jokių ambicijų - jokių laimėjimų, jokio valdžios, pinigų, prestižo troškimo, netgi prašvitimo, nes visi troškimai veda jus į ateitį. Ir tik neturinti ambicijų žmogus visiškai išgyvena dabartį.
Žmogui, norinčiam gyventi dabartyje, nereikia galvoti, jam pakanka pamatyti ir žengti pro vartus. Patirtis ateis, bet ji neturi būti iš anksto apgalvota ar suplanuota.

DVYNIAI (gegužės 22 – birželio 21)
ATSIGRĘŽIMAS Į VIDŲ
Šioje kortoje pavaizduota moteris vos šypsosi. Iš tiesų ji paprasčiausiai stebi groteskiškus savo minčių vaizdus - nesmerkdama, nebandydama jų stabdyti ar atpažinti, tik paprasčiausiai stebi juos tarsi pro šalį lekiančias transporto priemones ar vandens raibulius tvenkinio paviršiuje. O groteskiški proto vaizdai yra gana įdomūs, jie šokinėja šen bei ten, sukasi, kraiposi bandydami patraukti dėmesį ir įtraukti į savo žaidimą.
Gebėjimas iš šalies stebėti protą yra viena iš didžiausių palaimų. Tai ir yra meditacijos esmė - ne mantros kartojimas, ne teiginių kartojimas, bet paprasčiausias stebėjimas, tarsi protas priklausytų kažkam kitam. Dabar esate pasiruošę tai padaryti ir stebėti pasirodymą iš šalies, bet pats į tą dramą nesivelti. Suteikite sau laisvę kada ir kur tik begalite atsigręžti į vidų, ir jūsų gebėjimas medituoti vis didės ir gilės.
Atsigręžimas į vidų nėra visiškas pasikeitimas. Ėjimas vidun nėra visiškas įėjimas. Ėjimas vidun paprasčiausiai reiškia, kad nuolat bėgote paskui kažkokį troškimą ir tas bėgimas nuolatos sukeldavo nusivylimą. Kiekvienas troškimas atneša skausmą, nes troškimas negali atnešti pasitenkinimo. Jūs nieko nepasieksite, nes pasitenkinimo iš viso nėra. Supratę, kad bėgimas paskui troškimus niekur neatveda, jūs sustojate. Tai nereiškia, kad stengiatės sustoti. Pastangos sustoti ir vėl yra bėgimas, tik šiek tiek subtilesnis. Jūs vis dar trokštate - galbūt troškimų nebuvimas ir yra jūsų troškimas.
Stengdamasis ką pasiekti, jūs iš tiesų tolstate. Bet kokia pastanga jus tik nukreips į išorę, bet ne į vidų.
Visos kelionės yra kelionės į išorę, kelionė į vidų neįmanoma. Kaip galima keliauti į vidų? Jūs ten jau esate, jokios prasmės ten eiti. Nustojus eiti, kelionė dingsta; kai troškimai daugiau nebetemdo jūsų proto, jūs atsiduriate viduje. Tai ir vadinama atsigręžimu. Bet tai ne pasikeitimas, tai paprasčiausias nėjimas į išorę.

VĖŽYS (birželio 22 – liepos 22)
PAPRASTUMAS
Šis gamta besimėgaujantis žmogus rodo mums, kad grožis slypi visur, netgi ir pačiuose paprasčiausiuose dalykuose. Mes lengvai priimame šį nuostabų pasaulį kaip savaime suprantamą dalyką. Grindų plovimas, daržo ravėjimas, valgio gaminimas - šie kasdieniški darbai gali tapti šventi, jei dirbsime juos visiškai atsidavę, su meile ir vardan to darbo, o ne laukdami atlygio ar pripažinimo.
Ši korta parodo, kad šiuo metu situacijas, į kurias patenkate, jums reikėtų priimti paprastai, natūraliai, kasdieniškai. Tai duos žymiai geresnius rezultatus nei bet kokios pastangos būti protingam, nuostabiam ar dar kaip nors kitaip išskirtiniam. Pamirškite tą šlovę, kurią gali atnešti nauji išradimai, nesistenkite priblokšti draugų ir kolegų savo nepakartojamomis savybėmis. Geriausia dovana, kurią dabar galite duoti kitiems, yra priimti gyvenimą lengvai ir paprastai, žingsnis po žingsnio.
Kartais taip atsitinka, kad tampate vientisas, tačiau taip būna labai retai. Stebėkite vandenyną, jo nuostabias platybes ir staiga pamirškite savo pasidalijimą, savo šizofreniją; jūs atsipalaiduosite. Arba kopdamas į Himalajus, stebėdamas akinamai baltas sniego viršūnes pajusite jus apgaubiančią vėsą, ir jums nebereikia būti netikram, nes nėra kito žmogaus, su kuriuo galite būti netikras. Jūs susiliejate. Arba susiliejate klausydamasis nuostabios muzikos. Bet kur ir bet kokioje situacijoje, kuomet tampate vientisas, ramybė, laimė ir palaima užplūsta jus. Jaučiate visišką pasitenkinimą.
Nėra jokio reikalo sėdėti ir laukti tokių akimirkų - tokios akimirkos gali būti visas jūsų gyvenimas. Šie nepaprasti momentai gali tapti įprastais momentais - tai ir yra dzen pastangų esmė. Galite gyventi neįprastą gyvenimą paprastame gyvenime: kapodamas malkas, nešiodamas iš šulinio vandenį galite mėgautis savimi ir gerai jaustis būdamas savimi. Plaudamas grindis, gamindamas maistą, skalbdamas galite jaustis gerai, nes esmė yra totaliai atlikti veiksmus, mėgautis jais, jausti pasitenkinimą.

LIŪTAS (liepos 23 – rugpjūčio 23)
ĮŠALAS
Mūsų visuomenėje neverkti, užsidėti apsauginę kaukę ypač tada, kai kas nors žeidžia, ir jokiais būdais nerodyti skausmo yra ypač mokomi vyrai. Moterys, deja, irgi taip elgiasi, todėl visi vienaip ar kitaip esame patyrę jausmą, kai manome, kad vienintelė išeitis yra užsisklęsti, nuslopinti savo jausmus ir emocijas ir taip apsisaugoti nuo skausmo. Jei skausmas ypač gilus, kartais mėginame jį slėpti net nuo savęs. Taip galime tapti nepaslankūs, sustingę, nes giliai viduje jaučiame, kad nuo menkiausio judesio ledas gali įlūžti ir skausmas vėl ims mumyse plisti.
Šio žmogaus veidu riedančios vaivorykštės spalvos ašaros - tai raktas, išvaduojantis iš šio įšalo. Ašaros ir tik ašaros gali ištirpdyti ledą. Verkti yra gerai, nėra jokio reikalo gėdytis ašarų. Verkimas išlaisvina skausmą, padeda jam išeiti, leidžia būti švelniems sau ir galų gale padeda išgyti.
Mes esame nelaimingi, nes per daug paskendę savyje. Ką gi reiškia mano žodžiai, kai sakau, kad esame per daug paskendę savyje? Ir kas iš tikrųjų nutinka, kai esame per daug paskendę savyje? Galima būti paskendus arba egzistencijoje, arba savyje - vienu metu būti visur neįmanoma. Būti paskendusiam savyje - reiškia būti padalytam, būti atskirtam. Būti paskendus savyje - reiškia būti sala. Būti paskendus savyje - reiškia nubrėžti aplinkui save ribas. Būti paskendus savyje - reiškia nubrėžti ribas tarp „tai esu aš“ ir „o čia jau ne aš“. Apibrėžimas, ribos tarp „aš“ ir „ne aš“ ir yra paskendimas savyje, kuris izoliuoja. Taip sustabarėjate, sušąlate į ledą, kad tikėjimas tampa nebeįmanomas. Jei pasiduodate tėkmei, tada jūs nesate paskendęs savyje. Taip žmonės ir virto ledo luitais. Jie neturi jokios šilumos, neturi meilės, nes meilė yra šiluma, o jie bijo šilumos. Įsileidę šilumą, jie ištirps ir tada išnyks jų ribos. Meilėje išnyksta visos ribos; džiaugsme ribos taip pat išnyksta, nes džiaugsmas nėra šaltas.

MERGELĖ (rugpjūčio 24 – rugsėjo 23)
TOTALUMAS
Šios aukštai skriejančios moterys atrodo žaismingos ir laisvos, nors tuo pat metu jos nepraranda budrumo ir yra visiškai priklausomos viena nuo kitos. Tokio trapecijos akrobatinio šokio metu niekas negali sau leisti atsipalaiduoti netgi akimirksniui. Ši totalinio buvimo tam tikru momentu kokybė ir yra pavaizduota kortoje.
Kartais manome, kad vienu metu turime atlikti keletą darbų, verčiamės per galvą stengdamiesi suspėti ir atlikti šį bei tą ten ir šen užuot susitelkę ir gerai atlikę vieną užduotį. Galbūt mums ta užduotis nuobodi, nes pamiršome, kad svarbu ne tai, ką darai, bet kaip tą darai. Išmokti būti totaliam dalyvaujant visame kame ir priimant tai, ką teikia mums gyvenimas, yra viena iš didžiausių dovanų, kokią tik galite sau padovanoti. Visiškas dėmesio sutelkimas į vieną žingsnį, visiškas energijos ir dėmesio skyrimas tam vienam žingsniui suteiks stebuklingai naujo gyvybingumo ir nepakartojamo kūrybiškumo viskam, kuo užsiimsite.
Kiekvieną akimirką yra galimybė būti totaliam. Kad ir ką darytumėte, pasinerkite į tai taip, kad jūsų proto nedrumstų jokios pašalinės mintys, nes jūs esate čia, esate pats buvimas. Ir gausite vis daugiau ir daugiau totalumo. Totalumo skonio pajutimas suteiks jums galimybę būti dar labiau totaliam.
Pabandykite atpažinti momentus, kai nesate totalus. Tai akimirkos, kurių po truputį reikia atsikratyti. Kai nesate totalus, kad ir kas vyktų jūsų galvoje –  galvotumėte, svarstytumėte, skaičiuotumėte, gudrautumėte –  paprasčiausiai nesate totalus ir tiek. Pamažu pamažu išmokite palikti tokias akimirkas. Tai paprasčiausiai senas netikęs įprotis. Įpročiai sunkiai išnyksta. Bet jie nyksta. Jei smarkiai pasistengsite, jie išnyks.

SVARSTYKLĖS (rugsėjo 24 – spalio 23)
BRANDA
Šis žmogus stovi vienas, tylus, tačiau budrus. Jo vidinė esybė yra pilna žiedų - kad ir kur jis eitų, su savimi atsineša pavasarį ir atgimimą. Šis vidinis žydėjimas ir jo vientisumas suteikia jam galimybę neribotai judėti. Jis gali eiti bet kokia kryptimi - į vidų ar į išorę. Nėra jokio skirtumo, nes jo džiaugsmo ir brandos neįmanoma paveikti jokiais išoriniais dalykais. Jis tapo centruotas ir išsiplėtęs. Baltas jį supantis spindesys yra jo apsauga ir jo šviesa. Visa jo gyvenimo patirtis atvedė jį į šį tobulybės laikotarpį.
Ši korta parodo, kad šis momentas apdovanoja jus už gerai atliktą sunkų darbą. Jūsų pagrindas dabar tvirtas, sėkmė ir laimė lydi jus, nes visa tai - ankstesnių vidinių patyrimų rezultatas.
Šis skirtumas tarp žolės ir žiedų yra toks pats kaip ir tarp jūsų nežinančio, jog esate buda, ir tos akimirkos, kai suprantate esąs buda. Iš tiesų net ir negali būti kitaip.
Buda pasiekė visišką žydėjimą, jis visiškai atsivėrė. Jo žiedlapiai, jo žiedai pasiekė brandą. Iš tiesų sodrus pavasaris yra žymiai gražesnis nei rasos lašeliai, rudenį krentantys ant lotoso žiedlapio. O juk tai vienas iš gražiausių dalykų kurį galima stebėti: rudens rasos lašeliai ant lotoso žiedlapio, ryto saulėje žaižaruojantys kaip tikri perlai. Tačiau tai tik trumpalaikis potyris. Saulei tekant, rudeninės rasos lašeliai išgaruoja...
Šis laikinas grožis negali būti lyginamas su amžinu jūsų esybės pavasariu. Atsigręžkite kiek tik galite, jis ten buvo visada. Pažvelgę kuo toliau į priekį, nustebsite: tai jūsų tikroji esybė. Kad ir kur būtumėte, tai bus su jumis, ir ant jūsų krenta žiedų lietus. Tai sielos pavasaris.

SKORPIONAS (spalio 24 – lapkričio 22)
EGZISTENCIJA
Ši nuoga figūra sėdi ant lotoso tobulybės lapo ir grožisi naktiniu dangumi. Ji žino, kad namai - tai ne fizinė vieta išoriniame pasaulyje, namai - tai vidinio atsipalaidavimo ir priėmimo kokybė. Žvaigždės, akmenys, medžiai, gėlės, žuvys ir paukščiai - visa tai yra mūsų broliai ir seserys šiame gyvenimo šokyje. Mes, žmonės, siekdami savo asmeninių tikslų, dažnai tai pamirštame ir galvojame, kad norint pasiekti tai, ko mums reikia, turime kovoti ir grumtis. Pagaliau šis atsiskyrimo jausmas yra viso labo mūsų riboto proto sukurta iliuzija.
Tai tinkamas laikas patikrinti, ar leidžiate sau priimti šią nepakartojamą dovaną - gebėjimą jaustis namuose nepriklausomai nuo to, kur esate. Jei taip, mėgaukitės šiuo jausmu, tegul jis plečiasi, gilėja ir lieka su jumis. O jei jaučiatės taip, tarsi pasaulis spaudžia ir vargina jus, sustokite, pailsėkite. Šiąnakt išeikite į lauką ir stebėkite žvaigždes.
Jūs čia neatsitiktinai. Jūs reikalingas egzistencijai. Be jūsų kažko trūks ir niekas negali jūsų pakeisti. Štai kas suteikia jums didingumo - tai, kad jūs reikalingas egzistencijai. Žvaigždės, saulė ir mėnulis, medžiai, paukščiai ir žemė - visa egzistencija pajus tuštumą, kurios niekas kitas negali užpildyti, tik jūs. Tai suteikia jums nepakartojamą džiaugsmą, pasitenkinimą, susiliejimo su egzistencija pojūtį, nes egzistencija visada rūpinasi jumis. Tik būdamas tyras ir skaidrus pajusite iš visų pusių sklindančią meilę.

ŠAULYS (lapkričio 23 – gruodžio 22)
NAŠTA
Nešiodamiesi begalę „turėtume“ ir „neturėtume“, kuriuos užkrauna mums kiti, tampame panašūs į šį apdriskusį žmogų, mėginantį užkopti į kalną. „Greičiau, stenkis, pasiek viršūnę!“ - be perstojo ragina jam ant pečių sėdintis kvailas tironas, kurį karūnuoja valdingas gaidys.
Jei šiuo metu gyvenimas jums tik grumtynės, besitęsiančios nuo pat lopšio iki kapo, ko gero, atėjo laikas pasipurtyti ir pajusti, ką reiškia žygiuoti be šių personažų, sėdinčių jums ant kupros. Jūs turite savo kalnus, į kuriuos norite kopti, savo svajones, kurių išsipildymo trokštate ir kurios neišsipildys, kol nenusimesite visų tų lūkesčių, kuriuos prisirinkote iš kitų, bet manote, kad jie jūsų. Galbūt visa tai tik jūsų mintyse, bet tai nereiškia, jog tai jūsų neslegia. Atėjo laikas palengvėti ir nusimesti naštą.
Tikras žmogaus gyvenimas priklauso nuo to, kaip jam pasiseka nusimesti melą, kurį jam užkrauna kiti. Nusimetęs apdarus, nuogas, natūralus, jis yra tas, kas yra. Tai buvimo, o ne tapimo klausimas. Melas negali virsti tiesa, asmenybė negali virsti jūsų siela. Neįmanoma neesminio paversti esminiu. Neesminis taip ir lieka neesminiu, o esminis lieka esminiu, jie negali keisti vienas kito. O tiesos siekimas yra ne kas kita kaip susipainiojimas. Tiesa yra nepasiekiama. Jos negalima pasiekti, ji paprasčiausiai yra, tik reikia atsikratyti melo.
Visi tikslai ir viršūnės, idealai ir ideologijos, religijos, tobulėjimo ir gerėjimo sistemos yra melas. Būkite atsargūs su jomis. Pripažinkite tą faktą, kad tai, kas esate, esate melas, sukurtas ir kitų manipuliuojamas. Tiesos siekimas yra atidėliojimas, nukrypimas. Tai būdas paslėpti melą. Pamatykite melą, pažvelkite giliai į savo asmenybės melą. Pamatyti melą, vadinasi, nustoti melavus. Nustoti meluoti, vadinasi, nustoti ieškoti tiesos, nes tai daryti nėra jokio reikalo. Tą akimirką, kai dingsta melas, tiesa pasirodo visu savo grožiu ir šviesa. Pamačius melą, jis išnyksta, o visa, kas lieka, yra tiesa.

OŽIARAGIS (gruodžio 23 – sausio 20)
KVAILYS
Su kiekviena akimirka ir kiekvienu žingsniu kvailys palieka praeitį. Jis nešasi tik savo tyrumą, nekaltybę ir pasitikėjimą, kuriuos simbolizuoja jo rankoje iškelta balta rožė. Į jo liemenės raštą yra supintos visų keturių taro elementų spalvos, kurios parodo, jog jis darniai sugyvena su jį supančia aplinka. Jo intuicija yra pasiekusi viršūnę. Šiuo metu kvailys yra pasiruošęs šuoliui į nežinią ir jį palaiko visata. Gyvenimo tėkmėje jo laukia nuotykiai.
Ši korta jums rodo, kad jei šiuo metu pasitikėsite savo intuicija ir neabejosite veiksmų teisingumu, jūs neapsiriksite. Jūsų veiksmai kitiems ar netgi jums pačiam atrodys kvailoki, ypač jei mėginsite analizuoti juos racionaliu protu. Bet nulinė „Kvailio“ užimama padėtis yra skaičius be skaičiaus, kurio pagrindinės gairės yra pasitikėjimas ir nekaltybė, o ne skepticizmas ar praeities įvykiai.
Kvailys pasitiki nepaisant visų jo praeities išgyvenimų. Jį apgaunate, o jis tiki jumis; apgaunate jį dar kartą, o jis tiki jumis; apgaunate jį dar kartą ir jis toliau tiki. Tada sakote jam, kad jis yra kvailys, nes nepasimokė iš praeities. Jo pasitikėjimas yra beribis; jo pasitikėjimas yra toks tyras, jog niekas negali jo sugriauti.
Būkite kvailys dao prasme, dzen prasme. Neapsitverkite žinių siena. Kokia patirtis beateitų, priimkite ją, o po to - paleiskite. Nuolatos valykite savo mintis; pamirkite savo praeitį, numirkite praeityje, kad gyventumėte dabartyje, čia ir dabar, kaip ką tik gimęs kūdikis. Pradžioje bus labai sunku. Pasaulis pradės naudotis jumis... leiskite jiems. Jie yra vargšai. Net jeigu jus ir apgaus, apsuks ar apiplėš, leiskite tam įvykti, nes to, kas tikrai jūsų, niekas neatims. Ir kiekvieną kartą neleisdamas situacijoms sugadinti jūsų, jūs suteiksite galimybę vidinei integracijai. Jūsų siela vis labiau kristalizuojasi.

VANDENIS (sausio 21 – vasario 19)
MYLIMIEJI
Tai, ką mes vadiname meile, yra visas spektras svajų, kylančių iš žemės į dangų. Pačiame žemiškiausiame lygmenyje meilė – tai seksualinis potraukis. Dauguma taip ir lieka tame lygmenyje, nes mūsų seksualumą sužalojo mums keliami reikalavimai ir draudimai bei apribojimai. Tiesą sakant, didžiausia problema yra ta, kad seksualinė meilė ilgai netrunka. Tik susitaikę su šiuo faktu kaip su savaime suprantamu dalyku, galėsime džiaugtis ja tokia, kokia yra – sveikinti jos atsiradimą, o jai pasibaigus – su dėkingumu atsisveikinti. Tik augdami patirsime meilę, kuri išeina už seksualumo ribų ir leidžia pajusti nepakartojamą partnerio individualumą. Pamažu suprantame, kad mūsų partneris dažniausiai yra mūsų pačių veidrodis, atspindintis nematomas mūsų giliai paslėptas vidines savybes ir padedantis mums tapti vientisiems. Tokios meilės pagrindas yra laisvė, o ne lūkesčiai ar poreikiai. Jos sparnai neša mus aukštyn ir aukštyn į visatos meilę, priimančią visus kaip vieną.
Atkreipkite dėmesį į šiuos tris dalykus: žemiausia meilės forma yra seksualinis potraukis – tai fizinė meilę, aukščiausia meilės forma yra atjauta. Seksas yra mažiau nei meilė, atjauta – daugiau nei meilė, meilė yra per vidurį.
Tik nedaugelis žino, kas yra meilė. Devyniasdešimt devyni procentai žmonių mano, jog seksas yra meilė, deja, taip nėra. Seksas – labai gyvuliška; šis jausmas turi galimybė peraugti į meilę, bet tai dar ne meilė, tik galimybė...
Jei tampate sąmoningas ir budrus, meditatyvus, seksas gali peraugti į meilę. Ir jeigu jūsų meditatyvumas tampa visaapimantis, absoliutus, tai meilė transformuojasi į atjautą. Seksualinis potraukis – tai sėkla, meilė – tai žiedas, atjauta – jo skleidžiamas aromatas. Buda taip apibūdino atjautą: „Meilė plius meditacija“. Kai jūsų meilė yra ne tik kito poreikis, kai jūsų meilė tampa dalijimusi, kai jūsų meilė nėra elgetos meilė, o karališka meilė, kai mylėdami nereikalaujate atpildo ir esate pasiruošę tik duoti, duoti tik vardan davimo džiaugsmo, – pridėkite prie tokios meilės meditaciją ir ji skleis nuostabų aromatą. Tai ir yra atjauta; atjauta yra aukščiausia meilės išraiška.

ŽUVYS (vasario 20 – kovo 20)
HARMONIJA
Atsipalaidavimas širdimi medituojant negali būti dirbtinai sukurtas, jo negalima išmokti. Jis atsiranda savaime mums vis labiau susiliejant su vidinės tylos ritmu. Šioje kortoje pavaizduota figūra atspindi tokio potyrio saldumą ir stabilumą. Iš širdies išnirę delfinai arkos formos lanku judėdami į trečiąją akį simbolizuoja žaismingumą ir sumanumą, kuris gimsta mums suradus ryšį su širdimi, ir tuomet judama į pasaulį iš šios erdvės.
Leiskite sau būti švelnesniam, imlesniam, nes čia pat jūsų laukia nenusakomas džiaugsmas. Niekas kitas negali jums jo parodyti, ir jį suradę net nemokėsite žodžiais jo nusakyti. Bet jis yra ten, giliai jūsų širdyje, laukia subrendęs ir pasiruošęs būti jūsų surastas.

Klausykite savo širdies, judėkite širdies ritmu, gyvenkite širdimi, kad ir kas benutiktų: Visiško paprastumo sąlyga kainuoja ne mažiau nei viską...
Visiškas paprastumas reikalauja daug energijos, nes būti paprastam kainuoja viską, ką turite. Turite prarasti viską, jei norite būti paprastas. Štai kodėl žmonės pasirenka sudėtingumą ir pamiršta, kaip būti paprastam.
Tačiau tik paprasta širdis plaka dievo ritmu. Tiktai paprasta širdis harmoningai dainuoja su dievu. Jei norite pasiekti tą tašką, jums teks surasti savą širdį, savą pulsą, savą plakimą.